Bokronden – för barn 5-8 år & familj

Fotograf: Lina Ikse

Fotograf: Lina Ikse

Bokronden – en dansande hyllning till böcker och läsandet.
Bokronden är en interaktiv upptäcktsfärd som spelas på bibliotek. Bland böcker och hyllor, mysiga fåtöljer och skrivbordslampor går två entusiastiskt dansande bibliotekarier sin bokrond. För en stund följer barnen med på en resa där de får se och höra saker de aldrig tidigare stött på i biblioteket.

Genom bokstäver, ord, böcker och dans utforskar vi tillsammans biblioteket och nya spännande former för hur vi kan läsa. Med sina fantasifulla upptåg skriver de dansande bibliotekarierna ett nytt kapitel i bibliotekets historia.

Varje föreställning avslutas med en dansverkstad tillsammans med barnen.

Ladda hem vår Bokronden-flyer!
Klicka på bilden
EMBLA_Bokronden-NyFlyer-A4_20150611 kopia

 

Mer om Bokronden

Bokronden är en platsspecifik föreställning eftersom varje bibliotek tillika spelplats ser olika ut. Bokronden har spelats på stora stadsbibliotek, på mindre skolbibliotek och till och med i Bokbuss! Maxantalet kan behöva sänkas om spelplatsen är av det mindre slaget, det stämmer vi av under bokningsprocessen.

Bokronden passar bra som offentlig föreställning där hela familjen kan följa med, och som skolföreställning där barnen får upptäcka biblioteket på ett unikt sätt tillsammans med sina klasskamrater.