Motsatser – för 3-5 år & familj

Fotograf: Foto: Ola Kjelbye. Grafisk design: Per Fång/KOM design

Emblas nya interaktiva dansföreställning, som spelas på förskolan, flyttar utomhus året om!

Motsatser börjar utomhus, i alla väder, och med det som utgångspunkt gör vi nu parallellt en utomhusversion, som kommer att vara färdig i slutet av maj 2020.

Skillnaden är att vi flyttar ut publiken istället för att flytta in föreställningen!

I den här versionen kan barnen antingen se föreställningen helt inifrån förskolan eller stå ute och se den. I båda fallen görs en workshop utomhus efter föreställningen om så önskas. Då får barnen, tillsammans med dansarna, bland annat skapa kroppsliga formationer på sin förskolegård och undersöka den utifrån dansens möjligheter.

Vi är gärna kreativa tillsammans med dig och skräddarsyr efter gällande regler och behov. Hör av dig till vår producent Lina, för mer information.

Vi är medvetna om den svåra situationen och självklart vill vi följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Embla har sedan femton år dansat på sjukhus i Göteborg och är vana vid att respektera regeln om att inte komma om en känner minsta symptom av eventuell förkylning eller dylikt, något som är självklart för oss även i dessa tider.

Om Motsatser

Barnen tittar ut genom fönstret på föreställningen som börjar utomhus, i alla väder, och fortsätter inomhus. På ett lekfullt och humoristiskt sätt utforskas de många sidorna av motsatta beteenden, som präglar alla människors vardag i någon form, såsom ja-nej, rättvist-orättvist och vem får bestämma. Vi dansar oss djupare in i en värld där allt kanske inte är helt motsats, en värld där osäkerheten kan ha sin plats.

Barnen bjuds in till att delta och undersöka hur motsatser kan kännas i kroppen, går det exempelvis att vara tung ena stunden och lätt andra?

När vi har arbetat fram föreställningen har vi varit ute på flera förskolor och samtalat och dansat med barn för att ta reda på vilka motsatser som engagerar dem.

Motsatser spelas även som offentlig familjeföreställning på exempelvis bibliotek och kulturhus. I och med att vi kan spela i så olika rum kan även publiksiffran ändras, vi har dock ett maxantal på 45 barn. Hör av dig till vår producent för att hitta en bra lösning som passar hos dig.

Här är en liten glimt från vårt arbete med Motsatser.

Motsatser har premiär i augusti i Göteborg.
Följ föreställningsprocessen på vår Instagram!

Motsatser i Kulturkatalogen Väst!