Spår av ristningar

– Spår av Ristningar skapades 2003 av Anna Wennerbeck och arkeologen Henrik Hallgren i samarbete med Vitlycke Museum i Tanumshede.

Föreställningen spelades för första gången på Vitlyckehällen och omarbetades senare till en inomhusversion som sedan dess har turnerat på skolor i Västra Götaland och Halland. Ute på skolorna blev det tydligt att många, både elever och vuxna, inte hade varit vid sina lokala hällristningar. Detta gav idén till ett större samarbetsprojekt kring föreställningen.

Tanken med projektet, som startade 2007, var att lyfta fram lokala hällar runt om i Sverige, att locka publiken att se fantastiska forntida platser och samtidigt ge dem en upplevelse i form av en föreställning med dans, musik och berättande. Projektet resulterade i två lyckade somrar med sammanlagt 33 utomhusföreställningar.
Förutom föreställningen var Spår av Ristningar ett arrangörsprojekt där Embla samlade flera arrangörer för att samarbeta på flera olika plan kring ett arrangemang med föreställningen. Totalt resulterade projektet i ca 75 engagerade samarbetsparter.

Dessutom gjordes ett lyckat gästspel i Capo di Ponte, Valcamonica, Italien 2009. Föreställningen spelades bland snötäckta berg i norra Italien.

Klicka här för att läsa mer om föreställningen Spår av ristningar och se trailer!