Slingan

-utforska träden genom kropp och rörelse.

Följ med på en intuitiv och taktil dansslinga. En vandring i skogen där du får sätta fokus på träden, deras oregelbundna rörelser, gungande böjlighet och hårda stabilitet. Guidad av QR-koder som du läser av med din mobiltelefon upplever du naturen på ett nytt sätt.

Slingan på Tjörn
Under november och december kan Slingan upplevas på Tjörn.  Du behöver en laddad mobil med internetuppkoppling och ett par enkla mobil-hörlurar med dig. Vandringen tar ca 50 minuter.

Startplats: Tomteskogen vid Sibräcka bygdegård, Dyreby. Det finns en vägbeskrivning till starten av Slingan vid Sibräckas parkering. 

I samarbete med Tjörns kommun.

Vill ni arrangera Slingan?
Slingan kan arrangeras av tex kommuner, skolor och föreningar i samarbete med Embla dans och teater. Slingan är ett bra sätt att tex sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park.  De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den.  I slutet samlas rörelserna ihop till en koreografi och deltagarna uppmanas att skapa en egen rörelse-/konst-film.

Slingan lämpar sig väl som Skapande skola projekt. Fokus i Slingan är delaktighet, hög konstnärlig kvalitet och eget skapande. Kontakta oss för att diskutera upplägg, Slingan är till sin form flexibel och kan anpassas efter era önskemål.

Slingan är en del i Embla dans och teaters GREEN MOVEMENT LAB där vi arbete med temat klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.  

Föreställningsfakta

Målgrupp: Vuxna

Koreografi: Anna Wennerbeck

Musik: Anders Hagberg

I samarbete med Tjörns kommun