Artbike/Frihjul

Inom ramen för projektet FRIHJUL skapade Anna H Wennerbeck tillsammans med Anders Hagberg och Per Brehmer en platsspecifik performance med blås, slagverk, dans och klättring.

Mot en brant bergvägg koreograferades klättraren Moa Berglund av Anna Wennerbeck. I en container spelade Anders Hagberg korta konserter på den unika kontrabasflöjten. I talldungen framfördes en maskdans av Anna Wennerbeck till tonerna av bland annat en tandemcykel. Dans och musik från högst upp på berget likväl som nere på grusvägen som slingrade sig mellan ängarna.

Publiken kom mestadels cyklandes längs cykelvägen mellan Skärhamn och Pilane på Tjörn. I containern fanns också ett verk av konstnären Johan Eyssen och i talldungen satt Anna Berglunds foton på stammarna.

Anna, Anders och Per framförde också ett specialkomponerat verk på invigningen på Säbylunds Konstgård. Då invigdes hela projektet samt konstutställningen Output. Slagverk, flöjter, tandemcykel, stämda cykelhjul, cykeltutor, ringklockor och cykelloopar ackompanjerade Anna Wennerbecks dans på innergården.

Grundtanken bakom FRIHJUL är att omforma cykeln till konstobjekt, samtidigt som cykeln är ett fullt funktionellt färdmedel för konstupplevelse längs vägen. FRIHJUL syftar till att främja cyklandet, där besökande och bofasta cyklister ska få upp ögonen, överraskas av konst där de kanske minst anar det och samtidigt upptäcka naturens gömmor och skatter. Under sommaren 2015 skapade nordiska och lokala konstnärer en överraskande konstupplevelse, OUTPUT, med verk längs cykelleden mellan Pilane och Skärhamn på Tjörn.

Läs mer om FRIHJUL här.