Vilka är vi? 

Embla dans & teater har över 30 års erfarenhet och är ett etablerat turnékompani med fokus på högkvalitativ konstnärlig verksamhet med dansverk särskilt riktade mor barn och unga men även vuxna. Vår målsättning är att göra danskonst tillgänglig för så många barn som möjligt och inspirera till eget skapande. 

Vår unika identitet kännetecknas av den nära kopplingen mellan det konstnärliga och pedagogiska arbetet. Vi strävar efter en icke-hierarisk kommunikation mellan scen och publik där vi är i en ständig kontakt med publiken, tar in dem och medvetet väljer hur vi svarar an till just den gruppen. 

Vår verksamhet präglas av ständig reflektion och nära samarbete med målgruppen, vilket också håller oss ajour med barnens verklighet. 

Vi strävar efter att engagera och utmana barn och unga genom konstnärliga upplevelser och vara en positiv kraft i barns liv, där danskonsten blir en källa till nya perspektiv och frågeställningar.

Möt team Embla! 

Anna Wennerbeck, Konstnärlig Ledare

Anna är utbildad vid Danshögskolan i Stockholm, 1998-99, med inriktning skapande dans för barn och unga. På larssons teaterakademi i Göteborg utbildade hon sig i fysisk teater under åren 1989- 91. 

1989 var Anna med och startade Embla dans & teater. Inom Embla har hon sedan 1994 varit verksam som koreograf och dansare. 

Pia Nordin, Dansare och Koreograf

Pia är dansare och koreograf, utbildad vid London Contemporary Dance School. Sedan examen 1999 har Pia arbetat som dansare och performer med betydande koreografer och kompanier inom dans/teater/cirkus i Sverige, Kanada och Storbritannien.

Ellen Rydberg, Producent

Ellen är utbildad dansare från Institute of the Arts Barcelona och har en yrkesexamen i internationell projektledning från Kulturverkstan Göteborg. Kontakta Ellen vid förfrågningar; ellen@embladans.se, 070 561 6264

Rannhvi Mebius Jormin, Dansare

Rannhvi  är utbildad dansare från Copenhagen Contemporary Dance School. Under utbildningens sista år praktiserade Rannhvi i en rad svenska danskompanier: Norrdans, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Weld Company och Danskompaniet Spinn. Dessutom har hon grundat gruppen Yellow Jacket Collective tillsammans med Kollegan Amélie Roch.