Stigen

En rörlig upplevelse i naturen

Vi bjuder in till en taktil och intuitiv rörelsevandring i skogen där du i din egen takt fokuserar på träden, deras oregelbundna rörelser, gungande böjlighet och hårda stabilitet. I Stigen ges det tid och utrymme till en poetisk upplevelse och reflektion kring just de livsviktiga träden. Genom att hålla om ett träd och långsamt mjukna, andas och känna, skapas koreografi i stunden.

Via en qr-kod går du in på en hemsida på din mobil och guidas av en inspelad röst. Du behöver en laddad mobil med internetuppkoppling och ett par enkla mobil-hörlurar med dig. Vandringen tar ca 50 minuter.

Stigen är ett sätt att tex sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park och utforska den med nyfikna ögon. De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den. Den är till sin form flexibel och kan anpassas efter önskemål.

Nypremiär 3 juni 2023 klockan 14.00
Sundsby Säteri, Tjörn
Vid 15.00 kommer koreografen Anna Wennerbeck att presentera ett verk inspirerat av Ögonblick med träd
Efteråt bjuds det på fika och möjlighet till att dela dina tankar om upplevelsen. 

Under 2022 fanns Stigen vid Sidbräcka bygdegård under namnet Slingan.

Stigen – ögonblick med träd,
är ett samarbete mellan Embla dans och teaters konstnärliga ledare Anna Wnnerbeck och Tjörns kommun.

Vill ni arrangera Stigen?

Stigen kan arrangeras av tex kommuner, skolor och föreningar i samarbete med Embla dans och teater. Stigen är ett bra sätt att tex sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park.  De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den. Den är till sin form flexibel och i samarbete mellan Embla dans och teater och arrangören anpassas den till platsen. Kontakta oss för mer information.

Under flera år arbetar Embla dans och teater med projektet Green Movement Lab inom vilket vi ska skapa flera deltagarbaserade dansverk som konstnärligt utforska träd i relation till den mänskliga kroppen och bådas rörelser.

Med detta projekt adresserar vi klimatkrisen genom att peka mot en hållbar utveckling framåt och stärker relationen till naturen genom att verka konstnärligt i den lokala miljön. Vi vill visa att vi med ökad anknytning till träden och naturen, en beteendeförändring, kan skapa verklig skillnad. Detta är väl förankrat i klimatforskningen som pekar ut just en starkare anknytning till naturen som något som kan sakta ner den rådande utvecklingen.

Stigen är en del i Embla dans och teaters GREEN MOVEMENT LAB där vi arbete med temat klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.  

Föreställningsfakta

Målgrupp: Alla

Koreografi: Anna Wennerbeck

Musik: Anders Hagberg