Kom och upplev StigenVetenskapsfestivalen!

Stigen är en nyfiken och poetisk informativ och koreografisk vandring där du bjuds in till en fysisk upplevelse som handlar om att komma nära, se, känna och uppleva träd genom dans och rörelse.

Hur rör sig egentligen träden? Visste du att träd har till exempel olika elasticitet och att du kan känna varje träds unika svängning som dessutom kan mätas. Föreställningen bygger på ett 4-årigt koreografiskt utforskande av träd i relation till kropp och bådas rörelser. Den integrerar aktuell trädforskning genom ett samarbete med forskaren Bruno Moulia, som jobbar på INRAE i Clermont-Ferrand, Frankrike. Musiken är specialkomponerad av musikern Anders Hagberg.

På Vetenskapsfestivalen ges Stigen som en ”live”-version. Annars är Stigen en audio-guidad vandring som görs på egen hand. Läs mer nedan.

Datum: 21 april 
Tid: Kl 14:00 & 15:00 (Observera, inställd aktivitet kl 11:00) 
Plats: Uppsamling vid Näckrosdammen Göteborg 

Medverkande: Anna Wennerbeck

 Vill du läsa mer om forskningen bakom Stigen? Klicka här

Stigen
-En rörlig upplevelse i naturen 

Vi bjuder in till en taktil och intuitiv rörelsevandring i skogen där du i din egen takt fokuserar på träden, deras oregelbundna rörelser, gungande böjlighet och hårda stabilitet. I Stigen ges det tid och utrymme till en poetisk upplevelse och reflektion kring just de livsviktiga träden. Genom att hålla om ett träd och långsamt mjukna, andas och känna, skapas koreografi i stunden.

Via en qr-kod går du in på en hemsida på din mobil och guidas av en inspelad röst. Du behöver en laddad mobil med internetuppkoppling och ett par enkla mobil-hörlurar med dig.
Vandringen kan justeras i tid. Du bestämmer tempo och vart du ska gå. 

Stigen är ett sätt att sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park och utforska den med nyfikna ögon. De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den. Den är till sin form flexibel och kan anpassas efter önskemål.

Stigen kan upplevas på Sundby Säteri och heter då ”Ögonblick med träd”. 
Besök ”Ögonblick med träd och Sundby Säteri” här

Vill ni arrangera Stigen?

Stigen kan arrangeras av tex kommuner, skolor och föreningar i samarbete med Embla dans & teater. Stigen är ett bra sätt att sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park.  De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den. Den är till sin form flexibel och i samarbete mellan Embla dans & teater och arrangören anpassas den till platsen.
Kontakta oss för mer information.

 

Produktionen är framtagen i samarbete med Embla dans & teaters konstnärliga ledare Anna Wennerbeck och Tjörns Kommun. Läs mer om samarbetet här. 

Föreställningsfakta

Målgrupp: Vuxna och barn från 10 år

Längd: Vandringen tar cirka 50 minuter, du går vart och hur långt du vill i ditt eget tempo.

Tillbehör: Du behöver en mobiltelefon som kan scanna qr-kod och hörlurar.

Stigen finns också i en version där en utstakad stig följs.

Idé & Koreografi: Anna Wennerbeck

Musik: Anders Hagberg

 

Stigen är en del i Embla dans & teaters GREEN MOVEMENT LAB där vi arbete med temat klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.