-En dansande hyllning till träd 
Träd är väl rotade i jorden och står stilla på en plats! Ändå rör de sig hela tiden… medan de växer, genom vindens kraft, när de sprider sina frön…

Gläntan är en hyllning till träden, deras liv och rörelser. Föreställningen sätter fokus på hur vi kan lära känna träd och värna om dess existens och bjuder in till ett sinnligt, poetiskt rum där dansarna och publiken omsluts av video, ljud och dans. Dansarna guidar dig på stigar där du lyssnar på trädens knirkande, känner grenars elasticitet, ser lövens gung och upplever ljuset som strilar ner genom lövverket. 

Genom ett koncentrerat utsnitt av naturen kan Gläntan ge en förhöjd konstnärlig upplevelse av träd och samtidigt sätta fokus på en samexistens människa-natur, som är livsviktig att skapa och behålla. Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett 3-årigt forskningsprojekt kring träd, koreografi och klimatfrågor sett ur ett relationellt perspektiv, en mer jämställd relation mellan människa och natur. Texten utgår från högaktuell trädforskning genom ett samarbete med forskare i centrala Frankrike. 

I Gläntan blir publiken delaktig genom rörelse och utforskande. Föreställningen lämpar sig väl som Skapande Skola och kan bokas med fördjupad workshop och samtal innan eller efter. Gläntan spelas även för en vuxen publik. Kontakta oss för mer information.


Föreställningsfakta

Målgrupp: årskurs 2 – 6, vuxna & familj

Föreställningslängd: 45 min

Max publik: en skolklass, eller 35 barn / personer

Idé, koncept, video, dans & koreografi: Anna Wennerbeck

Koreografi & dans: Rannhvi Mebius Jormin

Musik, foto: Anders Hagberg

Regi-öga och text: Cecilia Milocco

Bokning: info@embladans.se,
0705 61 62 64

Gläntan är en del i Embla dans & teaters GREEN MOVEMENT LAB, som är ett pågående projekt med ett flertal olika dansverk och aktiviteter. I Green Movement Lab arbetar vi med klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.