Upptäck skolans mellanrums-magi!

Mellanrummen är en fartfylld föreställning som tar plats i skolan och erbjuder nya perspektiv på dess olika mellanrum. Dansarna bjuder in publiken på en resa i korridorer och trappor, rummen mellan klassrummet och skolgården.

En dansföreställning som utforskar gränserna för emotionella, rumsliga och sociala mellanrum där möjligheter, begränsningar, tårar och skratt smälter samman. Allt kan hända om du bara stannar upp, det lilla kan bli något stort.
Föreställningen har skapats genom ett nära samarbete med målgruppen och ger röst till barnens tankar om de mellanrum de dagligen navigerar i. En interaktiv upplevelse och föreställning där publiken på olika sätt blir en del av koreografin.

I skapandet av mellanrummen samarbetade vi med den London-baserade scenkonstgruppen Dante or Die. De arbetar sedan 2006 med site-specifik som metod och skapar föreställningar direkt för de miljöer de spelas i som kaffer, hotellrum, lagerlokaler, gym med mera. Dante or die spelar regelbundet över hela Storbritannien och på internationella festivaler, läs mer om Dante or Die här.

Kompositören för föreställningen är Cicely Irvine som har utformat musiken för att skapa en omslutande atmosfär och rum i rummet. Cicely är en multi-instrumentalist och har mångårig erfarenhet av att producera musik till film och scenkonst. Läs mer om Cicely Irvine här.

Pressbilder

Mellanrummen finns att boka i Kulturkatalogen Väst och i Hallands Kulturkatalog. 

Föreställningsfakta

Målgrupp: Förskoleklass – Åk 3

Föreställnings längd: 45 min

Max publik: 1 skolklass ca 30 barn

Scenrum: I skolans korridorer och trappor

Idé & koreografi: Anna Wennerbeck i samarbete med Pia Nordin

Musik: Cicely Irvine 

Dramaturgi: Daphna Attias &
Terry O´Donnovan (Dante or Die)

Bokning: info@embladans.se,
0705 61 62 64

”It takes the audience on an unexpected journey of finding themselves exactly where they didn’t expect to be”

-Daphna Attias, konstnärlig ledare Dante or Die