För barn 
-Nyfiket och poetiskt om träd

Lägg händerna i den mjuka mossan, känn barken på ett 100-årigt träd, gunga över en gren och se trädtopparna dansa…

Träden är en nyfiken, angelägen och poetisk föreställning där publiken får följa dansarna och musikern på en koreograferad vandring bland träd och bjuds in till en fysisk upplevelse som handlar om att komma nära, se, känna och uppleva träd genom dans och rörelse.

Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett 3-årigt forskningsprojekt kring träd, koreografi och klimatfrågor sett ur ett relationellt perspektiv, en mer jämställd relation mellan människa och natur. Texten utgår från högaktuell trädforskning genom ett samarbete med forskare i centrala frankrike. 

Föreställningen finns att boka i två verisioner, för vuxen och för barn. I versionen för barn får publiken vara med och utforska träd och rörelse. Träden lämpar sig väl som Skapande Skola och kan bokas med fördjupad workshop och samtal innan eller efter. Spelas i ett skogsområde, vid t ex en vandringsled eller en skogsdunge, eller ett större naturområde. 

Läs mer om Träden för vuxna här

Pressbilder: Anders Hagberg 

Träden är en del i Embla dans & teaters GREEN MOVEMENT LAB, som är ett pågående projekt med ett flertal olika dansverk och aktiviteter. I Green Movement Lab arbetar vi med klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur. 

Föreställningsfakta

Målgrupp: Åk 1-5

Koreografi: Anna Wennerbeck i samarbete med Rannhvi Mebius Jormin

Musik: Anders Hagberg

Regi-öga: Cecilia Milocco

Dansare: Rannhvi Mebius Jormin, Anna Wennerbeck

Musiker: Kasper Wennberg

Bokning: info@embladans.se, 0705 61 62 64


Föreställningen finns i två versioner, för vuxna respektive barn och erbjuds även i kortare format vid t ex invigningar och andra event.
Den ger ett bra tillfälle att tex sätta fokus på en vandringsled, ett naturreservat eller en park. De som deltar tar in platsen genom rörelse och kropp och skapar en fysisk relation till den.