Träden

En relation mellan människa - natur och naturen som konst

Du får följa dansare och musiker på en koreograferad vandring där träden och skogen utforskas genom dans och rörelse. Föreställningen erbjuder en fysisk upplevelse som handlar om att vara närvarande i förhållande till alla levande arter där du blir en del av verket.

Genom den här stunden ges det tid till en poetisk upplevelse och reflektion kring just de livsviktiga träden. Luta dig in mot en stam, lägg händerna i mossan och se trädtopparna dansa.

Träden finns i två versioner, för vuxna respektive barn och erbjuds även i kortare format vid t ex invigningar och andra event.

Här finns Träden

Träden är en del i Embla dans och teaters GREEN MOVEMENT LAB där vi arbete med temat klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.  Med föreställningen vill vi peka framåt mer än att konstatera att läget är akut. Vi vill visa på en väg där vi med ökad anknytning till träden och naturen, en beteendeförändring, kan skapa verklig skillnad. Detta är väl förankrat i klimatforskningen som pekar ut just en starkare anknytning till naturen som något som kan sakta ner den rådande utvecklingen.

 

TRÄDEN hade premiär i Uddebo den 27 augusti 2022. Vi kommer fortsätta utveckla TRÄDEN och under 2023 återkommer den i ett nytt format.  

Föreställningsfakta

Målgrupp: Vuxna

Koreografi: Anna Wennerbeck

Musik: Anders Hagberg

Dramaturg: Cecilia Milocco

Dansare: Lina Lundin, 
Rannhvi Mebius Jormin, Anna Wennerbeck