Träden

TRÄDEN är en upplevelsebaserad dansföreställning om relationen mellan människan och natur och naturen som konst. Publiken  får följa med på en vandring tillsammans med dansare och musiker där de, om de så vill, blir en del av verket.
Att känna lövet på en växt. Att lägga händerna i den gröna mossan. Föreställningen erbjuder publiken en fysisk upplevelse som  handlar om att vara närvarande i förhållande till alla levande arter.

 

Här finns Träden

Träden är en del i Embla dans och teaters GREEN MOVEMENT LAB där vi arbete med temat klimatkrisen sett ur ett relationellt perspektiv; en mer jämställd relation mellan människa och natur.  Med föreställningen vill vi peka framåt mer än att konstatera att läget är akut. Vi vill visa på en väg där vi med ökad anknytning till träden och naturen, en beteendeförändring, kan skapa verklig skillnad. Detta är väl förankrat i klimatforskningen som pekar ut just en starkare anknytning till naturen som något som kan sakta ner den rådande utvecklingen.

 

TRÄDEN hade premiär i Uddebo den 27 augusti 2022. Vi kommer fortsätta utveckla TRÄDEN och under 2023 återkommer den i ett nytt format.  

Föreställningsfakta

Målgrupp: Vuxna

Koreografi: Anna Wennerbeck

Musik: Anders Hagberg

Dramaturg: Cecilia Milocco

Dansare: Lina Lundin, 
Rannhvi Mebius Jormin, Anna Wennerbeck

Pris: 20 000:-