Projekt

Under årens lopp har Embla varit med i en rad olika projekt både i Sverige och internationellt. Här kan du läsa om några projekt och uppdrag Embla är eller har varit engagerade i.

Island of Arts, Dans kropp och ljud

Emblas Anna Wennerbeck undersökte hur naturen och dansen talar tillsammans. 

En resan genom en inbjudande föreställning där publiken hade möjlighet att ta del av verket, som tog plats längs förtrollad skog och i Pilane Skulpturpark.

Hela projektet bygger på ett undersökande av relationen mellan naturen och människan liksom naturen som konst. Det är en pågående process där du kan välja att bli en del av verket eller välja att bara uppleva verken som åskådare.

Kommunkoreograf

I slutet av 2017 fick Embla uppdraget att vara kommunkoreografer i Mölndals Stad. Ett uppdrag som var en del av det nationella projektet KOKO/Kommunkoreograf.

Från mars 2018 till och med februari 2019 har Embla varit i Mölndal och dykt upp på både väntade och oväntade platser runt om i kommunen och gett invånarna i Mölndal en möjlighet att uppleva dans och rörelse, både som publik och som deltagare.

Embla har i Mölndal skapat två nya platsspecifika föreställningar; Perrongdansen och Kundkorgsdansen, samt gjort en ”remake” på utomhusföreställningen Vattenpoesi. Med dessa tre platsspecifika pop-ups och med utdrag ur vår ordinarie repertoar har vi dansat för ca 3500 personer på gator och torg, bibliotek, pendelstationer, hotell, festivaler och evenemang, i museets olika lokaler, i mataffärer, i Gallerian, för Kultur- och fritidsnämnden och Kultur- och fritidsförvaltningen m fl platser.Läs mer här

Frihjul

Inom ramen för projektet FRIHJUL skapade Anna H Wennerbeck tillsammans med Anders Hagberg och Per Brehmer en platsspecifik performance med blås, slagverk, dans och klättring.

Mot en brant bergvägg koreograferades klättraren Moa Berglund av Anna Wennerbeck. I en container spelade Anders Hagberg korta konserter på den unika kontrabasflöjten. I talldungen framfördes en maskdans av Anna Wennerbeck till tonerna av bland annat en tandemcykel. Dans och musik från högst upp på berget likväl som nere på grusvägen som slingrade sig mellan ängarna.

Läs mer här.

Spår av ristningar

Spår av Ristningar skapades 2003 av Anna Wennerbeck och arkeologen Henrik Hallgren i samarbete med Vitlycke Museum i Tanumshede.

Föreställningen spelades för första gången på Vitlyckehällen och omarbetades senare till en inomhusversion som sedan dess har turnerat på skolor i Västra Götaland och Halland. Ute på skolorna blev det tydligt att många, både elever och vuxna, inte hade varit vid sina lokala hällristningar. Detta gav idén till ett större samarbetsprojekt kring föreställningen.

Läs mer här.

Läs om när Embla spelade På vår strand i Litauen.

Läs mer om Embla på Svalbard.