Se Böjligheter Möjligheter i Maj

I maj spelar vi tre offentliga familjeföreställningar av Böjligheter Möjligheter.

Välkomna att se denna bågformad dansföreställning där historien grenar ut sig som ett lövverk, sticker iväg och varvas med dans, sång och musik. Dansarna balanserar, gungar och studsar mot varandra som färgsprakande, dansande flipperkulor och singlar mot marken som en liten, lätt fjäder. Former och rörelser får ett eget liv när föreställningen ges fritt spelrum i barnens fantasi.

Kulturhuset Kåken 14 maj kl 13.00. Mer information och biljetter här.

Brickebacken Trädet, Örebro (Örebro Riksteaterförening) 28 maj kl 11.00 och 14.00. Mer information och biljetter här.

Under några dagar passar vi på att se scenkonst från Sveriges olika delar, när vi befinner oss på Scenkonstbiennalen som 2019 arrangeras i Sundsvall och Härnösand. Vår konstnärliga ledare Anna Wennerbeck kommer medverka i ett samtal om varför vi valt att arbeta med målgruppen barn & unga, fredag 17/5 kl 14:00 på Filmstaden Quality Hotel i Sundsvall.

ALIBI ELLER MAGI DEL 2: DET SJÄLVPÅTAGNA UPPDRAGET FRI SCENKONST FÖR BARN OCH UNGA

Arrangeras av: Bibu nationell scenkonstbiennal för barn och unga Den fria scenkonsten utgör en vital del av kulturlivet i Sverige och bidrar till ett varierat utbud i hela landet samt svarar, inte minst, för en stor andel av den professionella scenkonsten för barn och unga. Är det ett fritt val eller ekonomisk nödvändighet? Vilka är de konstnärliga och pragmatiska valen bakom den fria scenkonsten för barn och unga? bibu bjuder in några aktörer inom den fria scenkonsten för ett samtal kring strukturer, status och konstnärliga val.

Medverkande:
Anna Wennerbeck, konstnärlig ledare Embla dans och teater
Peter Engkvist, konstnärlig ledare Teater Pero
Emil Nilsson-Mäki, konstnärlig ledare Skuggteatern

Moderator: Lis Hellström Sveningson, kulturskribent och kritiker

Foto Nena Segerbrand
Foto: Nena Segerbrand